Art i Reciclatge

Sent l'ecologia el centre de totes les preocupacions, la creació artística no s'hi ha escapat. Han passat segles des que es van crear les primeres obres fetes a partir de residus. És una manera de recuperar i reciclar determinats residus però també una manera de conscienciar la ciutadania, que és el cor de la missió de Clic Recycle.

L'art reciclat és una tècnica que requereix moltes hores d'exploració i experimentació amb els materials i les seves possibilitats, a més de temps per recol·lectar les deixalles on comença l'acord amb el Clic recycle. Quin és el resultat? Obres sorprenents on l'únic límit és la imaginació i la creativitat de l'artista. Un nombre creixent d'artistes, també coneguts com a upcyclers, aposten per aquest tipus d'art sostenible, entre els quals destaquen:

Podríem arribar a declarar una nova forma d'art perquè aquestes obres són molt innovadores, alhora que fan servir materials i objectes destinats a morir.

L'art crea consciència, i per això Clic Recycle està en aliança amb George Trembley show i Isabelle Fourcade per a tots aquests esdeveniments que tenen com a objectius cultura, art, artesà i performance.

De fet, l'ús d'aquest tipus de materials nou es reconeix avui dia com un nou moviment. Aquest moviment es nomena de diferents maneres: Art reciclat, Recycl'Art o fins i tot upcycling. Aquesta tècnica utilitza diferents materials. De fet, els artistes ja no busquen utilitzar l'objecte recuperat per a allò que representa com a base, la seva funció principal. Després utilitzaran els materials com si fossin simples. L'objectiu és demostrar que els residus poden entrar en un procés de creació com a material, per convertir-se en alguna cosa nova.

"Pablo Picasso. És el primer artista a integrar a les seves obres els materials anomenats "toscos". Amb el seu quadre "Le Rêve" de 1908, dibuixa sobre un suport de cartró i enganxa una etiqueta. Després, el 1912 recupera una corda per emmarcar la seva hule "Natura morta amb la cadira de canya".

El segueix Arman, escultor de Niça que destaca per les acumulacions. De fet, classifica, recopila i reutilitza els objectes trobats en acoblar-los. Les seves obres pretenen denunciar el consum excessiu a través de pintures de fem. Va ser a la dècada de 1960 quan va començar a ser un dels precursors d'aquest art reciclat.

Artistes que reciclen per crear:

BUSQUEM ARTISTES DEL MÓN, des de belles arts, fins a artesans per unir-nos amb Clic Recycle.

ESCRIU-NOS AQUEST ÉS EL TEU LLOC

info@clicrecycle.com

QUÈ ÉS L'ART UPCICLED?

La societat actual genera una enorme quantitat de residus. Com a resultat, el reciclatge i el CLIC RECYCLE s'ha convertit en una acció fonamental per protegir el medi ambient.

Al primer, el cicle destructiu s'alenteix però els objectes resultants perden qualitat com a conseqüència del procés, mentre que al segon adquireixen valor gràcies a la intervenció creativa.

Igual que nosaltres, els nostres residus també mereixen una segona oportunitat i el reciclatge ha portat al sorgiment d'un moviment artístic conegut com a art reciclat - art reciclat o art reciclat - que actualment està inspirant molts artistes de tot el món amb el seu missatge crític sobre el consum excessiu i contaminació ambiental.

Aquest tipus d'art cerca transformar residus com paper, cartró, fusta, vidre, plàstics, metalls i cautxú en obres d'art. El concepte, doncs, va més enllà del reciclatge convencional de materials creant objectes que superen el valor econòmic, cultural i social del producte original.

En sentit estricte, aquest tipus dexpressió artística no és nova. De fet, podem comparar-ho amb moviments d'altres èpoques. Per exemple, els collages realitzats per Pablo Picasso o George Braque amb diaris o revistes antics a principis del segle XX o fins i tot obres pertanyents a escoles com Pop Art, Trash Art o Drap Art. Però el concepte en si va néixer el 2002 quan William McDonough i Michael Braungart van definir l'upcycling al seu llibre Cradle to Cradle. Redissenyant la manera com fem les coses.

Clic Recycle, ajuda aquests artistes a trobar els materials ia educar els nens en l'art i els residus.

INTERESSAT EN ART UPCYCLED?

Si us interessa el reciclatge ascendent, sabeu que el Clic Recycle ho fa amb l'ajuda dels seus artistes socis!

Fem servir part dels nostres residus amb potencial per oferir-vos una segona vida artística... Després de ser tractats, són sotmesos a l'esperit creatiu dels nostres artistes els qui els convertiran en veritables obres d'art que es poden utilitzar per decorar, per il·lustrar presentacions o cursos, etc.

El nostre darrer treball; El Peix Escombraries

Inicialment ho havíem fet per conscienciar els joves que llençar escombraries a terra era com donar-les a un peix, el Peix Escombraries ens va permetre il·lustrar aquesta metàfora ja que podíem introduir deixalles per l'obertura de la seva esquena. Va ser un èxit perquè els nens estaven sorpresos i van entendre què representava.

Després, el seu costat artístic té molt més per als adults i això és el que ens va portar a fer-ne d'altres per vendre'ls i que ells també els gaudeixin. 

Si esteu interessats en alguna obra d'Upcycled Art o voleu donar vida a una de les vostres idees artístiques, completeu el següent formulari i després ens comunicarem amb vostè;