De geschiedenis van CLIC RECYCLE

Clic Recycle is ontstaan ​​uit de wens om een ​​schonere wereld voor onze kinderen achter te laten, te voorkomen dat stortplaatsen overstromen, nieuwe manieren van consumeren te leren en voor onze planeet, de enige die we hebben, te zorgen. Wij zijn een gemeenschap met een missie om een ​​wereld zonder afval te creëren met circulaire oplossingen die waterbronnen reinigen en sparen en de aarde herstellen.

Wij stellen een toekomst voor naar een wereld zonder afval door het concept van herleven en hergebruik, gecombineerd met innovatieve recyclingprocessen om de levensduur van producten te verlengen en de ecologische en sociale gevolgen van de ophoping van afval te verminderen. We werken met nieuwe en natuurlijke materialen in harmonie met de planeet om het gebruik van plastic en vervuiling te elimineren.

Onze missie is om een ​​wereld zonder afval te creëren door toeleveringsketens aan te passen en het gebruik ervan te optimaliseren om afval om te zetten in circulaire producten en oplossingen die een positieve impact hebben op de planeet. Onze missie is om het potentieel van menselijk haarafval en andere materialen als regeneratieve hulpbron te benutten in een reeks circulaire ontwerptoepassingen voor gebieden zoals het behoud van de zee, regeneratieve landbouw en designerproducten, met als doel het gebruik van afval te optimaliseren en de hoeveelheid afval te verminderen. ecologische voetafdruk.

Onze visie is om een ​​wereldleider te zijn op het gebied van duurzaamheid en de norm te stellen voor verantwoorde bedrijfspraktijken en milieubeheer. Wij stellen ons een toekomst voor waarin hulpbronnen efficiënt worden gebruikt, afval wordt geminimaliseerd door middel van recycling en hergebruik, en gemeenschappen gedijen in harmonie met de planeet.

Wij waarderen onze toewijding aan duurzame bedrijfspraktijken, het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, het adopteren van hernieuwbare energiebronnen en het aanbieden van oplossingen gebaseerd op technologie, wetenschap en natuur.

Acties

Beter Produceren, Beter Consumeren, Beter Hergebruiken, Beter Recyclen

Wij bieden oplossingen die de samenleving ertoe aanzetten duurzaam leven te erkennen en te creëren, waardoor we trots kunnen zijn op het verleden en hoop hebben voor de toekomst. Naast het platform werken we samen met scholen, winkels, industrieën, hotels en organisaties om hen oplossingen aan te bieden om de afvalproductie te verminderen.

Clic Loop

Welkom bij onze groene gemeenschap, waar elk lid het milieu positief kan beïnvloeden. Zie het als een collectieve inspanning, waar we allemaal aan bijdragen en waar we allemaal van profiteren. Ons platform is jouw plek bij uitstek om materialen en voorwerpen te doneren die gerecycled, teruggewonnen of getransformeerd zullen worden. Meld u aan als eco-burger of eco-onderneming en wij berekenen de positieve impact die u genereert. We werken samen met individuele verzamelaars, zoals jij, en we werken samen met producenten, winkels, fabrikanten, overheden en kleine bedrijven. Samen kunnen we voorkomen dat miljoenen afval op stortplaatsen of verbrandingsovens terechtkomen. Werk samen met ons aan een duurzame en lonende toekomst!

Clic Gemeenschapsonderwijs

Ontdek onze lezingen en trainingssessies met evenementen- en managementdiensten, waarbij we ons richten op het bevorderen van de circulaire economie, vrijwilligerswerk en de verspreiding van milieukennis. Onze ervaring is afgestemd op instituten, recreatiecentra en bedrijven en ligt in afvalinzamelingsactiviteiten en -initiatieven zoals het schoonmaken van stranden, rivieren en bergen.

Uitdagingen

Neem deel aan groene uitdagingen om natuurlijke materialen zoals mensenhaar, kurk en vezels te recyclen. Onze uitdagingen zijn aangepast aan individuen en bedrijven en stellen u in staat de door u gekozen materialen te recyclen met een persoonlijk tintje. Wij zorgen voor classificatie en certificering om een ​​nieuw leven voor materialen in ons ecosysteem te garanderen. Sluit je bij ons aan om innovatieve gerecyclede en biomateriaalproducten te creëren die een positieve impact hebben. Neem contact met ons op om deel uit te maken van deze duurzame reis.

Clic Laboratoriumbewustzijnsprojecten

Naast lezingen bieden we praktische doe-het-zelf-workshops over recycling, kunst en biomaterialen. Onze missie richt zich op het bevorderen van milieueducatie, het aanmoedigen van intergenerationele participatie en het vergroten van het bewustzijn op driedimensionale schaal: kennis, preventie en participatie.

Onze uitdagingen en onze gemeenschap beantwoorden aan 11 van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Samen kunnen wij een verschil maken! Ontdek hoe Clic Recycle aansluit bij de Sustainable Development Goals (SDG's) - het raamwerk voor een duurzame toekomst die mondiale uitdagingen zoals armoede, ongelijkheid, klimaatverandering en aantasting van het milieu aanpakt. Sluit je bij ons aan en pleit voor veranderende consumptiepatronen, een duurzame toekomst en lokale recycling. Samen dragen we bij aan inclusie in de gemeenschap, gendergelijkheid, schoon water, verantwoorde consumptie, klimaatactie en nog veel meer, in lijn met 11 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Laten we verschillen omzetten in kansen en een betere wereld voor iedereen creëren!

Neem contact met ons op

Ga met ons mee op een transformerende reis naar een duurzame toekomst door deel uit te maken van onze gemeenschap.


CLIC RECYCLE

Calle via Laietana 48 A, 1-3 08003

Barcelona, Spain

info@clicrecycle.com