Duurzame schoonheidsindustrieën

Door haarafval uit uw salons te recyclen, kunnen we tonnen afval van stortplaatsen verwijderen en de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen, terwijl we duurzaamheid integreren in de activiteiten en marketing van uw salon. Als gevolg hiervan kunt u een positieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd een grotere klantenkring aantrekken die groene praktijken waardeert.

We zijn hier om kappers en salons te ondersteunen op hun reis naar duurzaamheid en het verbeteren van dagelijkse activiteiten die bijdragen aan duurzame en milieuvriendelijke praktijken.

Recyclingservice met gesloten circuit

Wij zijn het eerste recyclingprogramma voor haarafval in Spanje dat concrete oplossingen biedt voor het recyclen van haarafval en daarmee salons ondersteunt bij de transitie naar duurzame praktijken.

Met ons recyclingprogramma voor abonnementen kunt u eenvoudig uw salonhaarafval recyclen. Door deel te nemen aan het programma neemt u deel aan duurzame praktijken om afval uit uw salons te verwijderen en weet u dat het ethisch wordt gebruikt in circulaire oplossingen die zorg dragen voor het milieu.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Investeer in een duurzame toekomst

Verhoog de impact van uw woonkamer door duurzaamheid te omarmen met onze uitgebreide oplossingen. Met onze training, middelen en groene praktijken kunt u de klimaatverandering bestrijden en de reputatie van uw salon verbeteren. Voldoe aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke diensten en trek milieubewuste klanten aan. Bovendien kunt u met een Green Fee-initiatief moeiteloos bijdragen aan een schonere wereld.

Abonnementservice voor Mobiele Applicaties

Een digitaal recyclingprogramma voor haarafval.


Download de mobiele app, beschikbaar op iOS en Android, en registreer u om deel uit te maken van de recyclinggemeenschap! Houdt al uw gebruikersinformatie eenvoudig op één plek bij en omvat realtime analyse van de gebruikersimpact, zoals voorkomen totale haarverspilling, waterbesparing, afvalverwerkingskosten, vermindering van CO2-uitstoot en evenementen en nieuws. Ontdek hoe jouw salon een verschil kan maken!

Downloaden en Registreren

Hoe Werkt Het

Hoe onze Haarrecycling met Gesloten Circuit Werkt

1.Meld u aan voor de circulaire afvalrecyclingservice. (Het is ook beschikbaar als app op Android en iOS.)

2. Ontvang uw CLIC RECYCLE-afvalinzamelingskit met ons zegel om uw betrokkenheid bij de groene beweging te tonen, en begin vervolgens met het verzamelen van uw salonafval!

3. Download onze app om al uw informatie, diensten en impactanalyses op één plek te hebben, zodat u gemakkelijk kunt zien hoeveel haarafval uw salon heeft bespaard op de vuilstort, evenals het water- en elektriciteitsverbruik en de besparingen. Ontvang nieuws en educatie rechtstreeks in de app die wordt gedeeld binnen de Clic Recycle-community.

4. Als alle afvalzakken vol zijn, worden ze opgehaald door CLIC RECYCLE.

5. Via het abonnement van jouw voorkeur worden er nieuwe afvalzakken in je klas bezorgd, zodat je kunt blijven recyclen.

Omdat CLIC RECYCLE

De missie van Clic Recycle is het bevorderen van een duurzame en welvarende circulaire economie waarin materialen nooit afval worden en de natuur wordt geregenereerd. Onze toewijding draait om het implementeren van innovatieve oplossingen die prioriteit geven aan milieubehoud, terwijl we tegelijkertijd het enorme potentieel benutten van een waardevolle en overvloedig beschikbare regeneratieve hulpbron: menselijk haar.

Paardenafval

Onze planeet herbergt een exponentiële hulpbron van 8,1 miljard mensen. Jaarlijks wordt er wereldwijd 2,2 miljard kilo haarafval gegenereerd door schoonheidssalons en belandt op stortplaatsen of wordt verbrand, wat aanzienlijke schade aan ons milieu veroorzaakt.

Wanneer menselijk haarafval in plastic zakken wordt gegooid en op stortplaatsen terechtkomt, wordt methaan, een krachtig broeikasgas, geproduceerd en in de atmosfeer vrijgegeven. Wanneer menselijk haarafval wordt verbrand, komen er ook extreem giftige gassen vrij die de luchtkwaliteit verslechteren. Bovendien kan haarafval afvoeren en waterwegen verstoppen, wat onze gezondheid schaadt.

Recycling van Haarafval

Menselijk haar kan worden gerecycled en verwerkt tot nieuwe producten met vele toepassingen, maar het haar moet wel op verantwoorde wijze worden weggegooid om de risico's voor het milieu te beperken.

Via onze recyclingservice en afvalbeheersysteem wordt haarafval verwerkt tot nieuwe producten om de negatieve impact op het milieu te minimaliseren.

Circulaire Economie, Gesloten Systemen en Klikrecycling

De circulaire economie is een systeem waarin materialen nooit afval worden en de natuur wordt geregenereerd. In een circulaire economie worden producten en materialen in omloop gehouden door processen als onderhoud, hergebruik, vernieuwing, remanufacturing, recycling en compostering.

De circulaire economie pakt de klimaatverandering en andere mondiale uitdagingen aan, zoals het verlies aan biodiversiteit, verspilling en vervuiling, door economische activiteit te ontkoppelen van de consumptie van eindige hulpbronnen. In onze huidige economie halen we materialen uit de aarde, maken er producten van en gooien ze uiteindelijk weg als afval, een proces dat lineair blijft. In een circulaire economie daarentegen voorkomen we überhaupt dat er afval ontstaat door het hergebruiken van reeds bestaande hulpbronnen.

Clic Recycle werkt als een transformerende kracht in de haarverzorging en hervormt de industrie door middel van innovatie, educatie en duurzaamheid. Onze missie is om de negatieve impact op het milieu te minimaliseren door haarafval te hergebruiken en dit in een circulair systeem te ontwerpen met producten die het milieu ten goede komen. Deze producten zullen de watervoorraden reinigen en sparen, en de bodem herstellen voor regeneratieve landbouw en gezond water.

Welke invloed heeft dit op uw kapsalon?

Uit onderzoek blijkt dat klanten milieubewuster worden en zich zorgen maken over de negatieve impact die afval heeft op het milieu. Dit komt tot uiting in consumenten die bereid zijn meer te betalen voor duurzame diensten.

Door duurzaamheid op te nemen in uw salonactiviteiten en marketing, heeft u een positieve impact op het milieu en trekt u tegelijkertijd een grotere klantenkring aan die milieuvriendelijke praktijken waardeert.

Wat is een Greenfee?

Een Green Fee is een optionele toeslag van € 1-2 die aan klanten in rekening wordt gebracht en die betrekking kan hebben op recyclingoplossingen voor haarafval dat in de salon wordt geproduceerd. Samen met ons zegel kunt u klanten laten zien dat uw salon bijdraagt ​​aan een duurzame praktijk, bestaande klanten tevreden stelt en nieuwe klanten binnenhaalt.

Het bedrijf zal de salon en haar klanten ten goede komen, om duurzame werkwijzen en een groenere, schonere wereld te bieden.