Kunst en Recycling

Omdat ecologie het middelpunt van alle zorgen is, is de artistieke creatie daar niet aan ontsnapt. Er zijn eeuwen verstreken sinds de eerste werken gemaakt van afval werden gemaakt. Het is een manier om bepaald afval terug te winnen en te recyclen, maar ook een manier om het bewustzijn bij de burgers te vergroten, wat de kern vormt van de missie van Clic Recycle.

Gerecycleerde kunst is een techniek die vele uren onderzoek en experimenteren met materialen en hun mogelijkheden vergt, evenals tijd om afval in te zamelen waar de overeenkomst met Clic recycle begint. Wat is de score? Verbazingwekkende werken waarin de enige beperking de verbeeldingskracht en creativiteit van de kunstenaar is. Een groeiend aantal kunstenaars, ook wel upcyclers genoemd, zet zich in voor dit soort duurzame kunst, waaronder:

We zouden zo ver kunnen gaan om een ​​nieuwe vorm van kunst uit te roepen, omdat deze werken zeer innovatief zijn en gebruik maken van materialen en voorwerpen die voorbestemd zijn om te sterven.

Kunst creëert bewustzijn, en daarvoor werkt Clic Recycle samen met George Trembley Show en Isabelle Fourcade voor al deze evenementen die cultuur, kunst, ambacht en performance als doelstellingen hebben.

In feite wordt het gebruik van dit nieuwe type materialen tegenwoordig erkend als een nieuwe beweging. Deze beweging wordt op verschillende manieren genoemd: Recycled Art, Recycl'Art of zelfs upcycling. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen. In feite proberen kunstenaars het teruggevonden object niet langer te gebruiken voor wat het vertegenwoordigt als basis, als hoofdfunctie. Dan zullen ze hun materialen gebruiken alsof ze eenvoudig zijn. Het doel is om aan te tonen dat afval als materiaal een creatieproces kan ingaan en iets nieuws kan worden.

"Pablo Picasso. Hij is de eerste kunstenaar die zogenaamde 'ruwe' materialen in zijn werken integreert. Met zijn schilderij 'Le Rêve' uit 1908 tekent hij op een kartonnen drager en plakt er een etiket op. Vervolgens vindt hij in 1912 een touw voor het inlijsten van zijn tafelzeil "Stilleven met de rieten stoel". Later zou hij een stuur en een fietszadel plaatsen voor zijn sculptuur "Bull's Head" in 1958.

Hij wordt gevolgd door Arman, een beeldhouwer uit Nice die opvalt door zijn opeenstapelingen. In feite classificeert, verzamelt en hergebruikt het gevonden voorwerpen door ze samen te stellen. Zijn werken zijn bedoeld om overmatige consumptie aan de kaak te stellen door middel van vuilnisschilderijen. Het was in de jaren zestig toen hij een van de voorlopers van deze gerecyclede kunst begon te worden.

Kunstenaars die recyclen om te creëren:

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR KUNSTENAARS UIT DE WERELD, van beeldende kunst tot ambachtslieden, die zich bij Clic Recycle willen aansluiten.

SCHRIJF ONS DIT IS UW SITE

info@clicrecycle.com

WAT IS UPCYCLED KUNST?

De huidige samenleving produceert een enorme hoeveelheid afval. Als gevolg hiervan zijn recycling en CLIC RECYCLE een fundamentele actie geworden om het milieu te beschermen.

In het eerste geval vertraagt ​​de destructieve cyclus, maar verliezen de resulterende objecten kwaliteit als gevolg van het proces, terwijl ze in het tweede geval waarde verwerven dankzij de creatieve interventie.

Net als wij verdient ook ons ​​afval een tweede kans en recycling heeft geleid tot de opkomst van een kunstbeweging die bekend staat als gerecyclede kunst – gerecyclede kunst of gerecyclede kunst – die momenteel veel kunstenaars over de hele wereld inspireert met haar kritische boodschap over overmatige consumptie en milieuvervuiling.

Dit soort kunst probeert afval zoals papier, karton, hout, glas, plastic, metalen en rubber om te zetten in kunstwerken. Het concept gaat daarom verder dan de conventionele recycling van materialen en creëert objecten die de economische, culturele en sociale waarde van het originele product overtreffen.

Strikt genomen is dit soort artistieke expressie niet nieuw. Sterker nog, we kunnen het vergelijken met bewegingen uit andere tijden. Bijvoorbeeld de collages gemaakt door Pablo Picasso of George Braque met oude kranten of tijdschriften aan het begin van de 20e eeuw of zelfs werken van scholen als Pop Art, Trash Art of Drap Art William McDonough en Michael Braungart definiëren upcycling in zijn boek Cradle to Cradle. Het opnieuw ontwerpen van de manier waarop we dingen doen.

Clic Recycle, help deze kunstenaars materialen te vinden en leer kinderen kennis maken met kunst en afval.

GEÏNTERESSEERD IN UPCYCLED KUNST?

Als je geïnteresseerd bent in upcycling, weet dan dat Clic Recycle dit doet met de hulp van hun artiestenpartners!

We gebruiken een deel van ons afval met de potentie om ze een tweede artistiek leven te bieden... Na behandeling worden ze onderworpen aan de creatieve geest van onze kunstenaars die er ware kunstwerken van maken die gebruikt kunnen worden voor decoratie, decoratie, presentaties of cursussen illustreren, enz.

Ons laatste werk; De Afvalvis

Aanvankelijk hadden we dit gedaan om jongeren ervan bewust te maken dat het gooien van afval op de grond hetzelfde was als het aan een vis geven. Met de Garbage Fish konden we deze metafoor illustreren omdat we afval via de opening in de rug konden introduceren. Het was een succes omdat de kinderen verbaasd waren en begrepen wat het voorstelde.

Daarna heeft de artistieke kant veel meer voor volwassenen en dit is wat ons ertoe heeft aangezet anderen te laten verkopen en ervoor te zorgen dat zij er ook van kunnen genieten. 

Als u geïnteresseerd bent in een Upcycled kunstwerk of een van uw artistieke ideeën tot leven wilt brengen, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen dan contact met u op;