Gemeenschapsbetrokkenheid en Onderwijs

29-04-2024

Bij Clic Recycle erkennen we dat het aanpakken van maatschappelijke afvalproblemen begint met bewustzijn van de burger. Daarom draait onze missie om het bevorderen van milieueducatie, het bevorderen van intergenerationele participatie, het geven van workshops en het vergroten van het bewustzijn op driedimensionale schaal: kennis, preventie en participatie.

Clic Recycle is uw centrale plek voor uitgebreide milieu-initiatieven. Ons gevarieerde aanbod omvat lezingen, trainingssessies, evenementen en managementdiensten gericht op het bevorderen van de circulaire economie, vrijwilligerswerk en milieukennis. Wij richten ons op instituten, recreatiecentra en bedrijven en zijn gespecialiseerd in afvalinzamelingsactiviteiten, waarbij we het milieubewustzijn bevorderen via initiatieven zoals het opruimen van stranden, rivieren en bergen. Neem deel aan onze informatieve bewustmakingsgesprekken over onderwerpen als klimaatverandering, circulaire economie, afvalbeheer, vervuiling, duurzame mode en recycling. Als aanvulling op deze gesprekken bieden we praktische workshops, waaronder recycling, kunst en biomaterialen, waarbij de nadruk ligt op een doe-het-zelf-aanpak. ​​

Gemeenschap

Welkom bij onze groene gemeenschap, waar elk lid de kans krijgt om een ​​positieve impact te maken op het milieu! Zie het als een collectieve inspanning, zoals een milieuvriendelijke 'Uber', waar we allemaal aan bijdragen en waar iedereen van profiteert. Ons platform is jouw plek bij uitstek voor het doneren van materialen of items die gerecycled, teruggewonnen of getransformeerd moeten worden. Sluit u aan bij een eco-burger- of eco-businesscontract en wij berekenen de positieve impact die u maakt.

Wij werken samen met individuele verzamelaars, net als u, en werken samen met productiebedrijven, winkels, fabrikanten, overheden en kleine bedrijven. Samen kunnen we voorkomen dat miljoenen afvalproducten op stortplaatsen of verbrandingsovens belanden.

Uitdagingen

Sluit u aan bij onze milieuvriendelijke gemeenschap bij Clic Recycle en neem deel aan onze unieke uitdagingen op het gebied van afvalbeheer! We zijn pioniers in het recyclen van natuurlijke materialen zoals mensenhaar, kurk en verschillende vezels. Als lid kunt u bijdragen aan deze uitdagingen die wij op maat maken voor zowel particulieren als bedrijven. Laat ons weten welke materialen u wilt recyclen, dan creëren wij speciaal voor u een gepersonaliseerde uitdaging. Door met ons te recyclen, vermindert u niet alleen de hoeveelheid afval, maar voegt u ook waarde toe aan uw acties. Wij verzorgen het sorteer- en certificeringsproces en zorgen ervoor dat de materialen een nieuw leven krijgen in ons ecosysteem. Of het nu gaat om het creëren van nieuwe gerecyclede producten of het werken aan innovatieve biomaterialen, samen kunnen we een positieve impact maken. Klik op Matter om deel uit te maken van deze duurzame reis!

Onderwijs

Clic Recycle is uw centrale plek voor uitgebreide milieu-initiatieven. Ons gevarieerde aanbod omvat lezingen, trainingssessies, evenementen en managementdiensten gericht op het bevorderen van de circulaire economie, vrijwilligerswerk en milieukennis. Wij richten ons op instituten, recreatiecentra en bedrijven en zijn gespecialiseerd in afvalinzamelingsactiviteiten, waarbij we het milieubewustzijn bevorderen via initiatieven zoals het opruimen van stranden, rivieren en bergen. Neem deel aan onze informatieve bewustmakingsgesprekken over onderwerpen als klimaatverandering, circulaire economie, afvalbeheer, vervuiling, duurzame mode en recycling.

Bewustmakingsprojecten

Training en vrijwilligerswerk met lezingen, evenementen en management om de circulaire economie te promoten voor instellingen, recreatiecentra en bedrijven. We geven milieubewustzijnslezingen over onder meer klimaatverandering, de circulaire economie, afvalbeheer, vervuiling, duurzame mode en recycling. We organiseren ook milieubewustzijnsactiviteiten in de natuur, zoals afvalinzameling op stranden, rivieren of bergen.