nl -Collectie bij BADALONA

05-01-2022

Wanneer cultuur en omgeving samenkomen, is de kracht van het bewustzijn nog groter.

Het is op een zonnige dag dat we ons hebben aangesloten bij verschillende entiteiten van de zwem- en zeilclubs van de stad Badalona om samen met hen het strand schoon te maken.

Om een workshop te geven over plastic dat we op het strand vinden en hoe we het kunnen recyclen.

De dag was een succes met meer dan 50 vrijwilligers die ons kwamen helpen.

Bij deze schoonmaakactie vonden we ongebruikelijk afval op het strand, zoals stukjes plastic die gebruikt worden door tatoeagebedrijven, die normaal gesproken als sanitair afval geclassificeerd zouden moeten worden.

Het belangrijkste dat we weer vonden was plastic afval, voornamelijk plastic afval voor eenmalig gebruik, dat we gemiddeld in slechts 12 minuten gebruikten.

Tegen 2050 zullen we naar verwachting meer plastic dan vis in onze oceanen en zeeën hebben.

De situatie is kritiek!

Macroplastics kunnen zich ophopen in het spijsverteringsstelsel en vernauwing, beknelling of verwonding veroorzaken. "Ongeveer 1,4 miljoen vogels sterven elk jaar door het inslikken van plastic en 14.000 zoogdieren".

Een groeiende bezorgdheid dat PM een risico vormt voor het milieu en de menselijke gezondheid door verontreiniging van water, voedsel, bodem en lucht. 91% van het plastic wordt wereldwijd niet gerecycled.

Als het beeld van "plastic continenten" de laatste jaren in de hoofden van de mensen opkomt, dan lijken dat niet de meest vervuilde gebieden te zijn. "Bepaalde gebieden zoals de Middellandse Zee zijn het meest getroffen,"

Neem deel aan onze schoonmaakactie en vergroot het bewustzijn door ernaar te kijken.