nl -Schoonmaak op het strand en lancering van de baanbrekende plastic etende vis van Clic Recycle

24-09-2021

Afgelopen zaterdag was Clic Recycle op het strand van Badalona! Niet om er te zwemmen, maar om het schoon te maken ... We liepen het hele strand af om al het afval te verzamelen dat op onze weg lag en een boot voer uit naar de kust om een deel van het zeeafval te verzamelen dat op de zeebodem lag. Daarna verzamelden we alles om het te sorteren, laat je het resultaat zien, zowel walgelijk als schrijnend ...

Afval op de grond gooien is net zoiets als het aan de vissen voeren.!

¡Dit is de speelse maar tegelijkertijd realistische metafoor die Valérie Itey heeft gekozen om jongeren dit weekend op te voeden! Zie je het verband niet tussen het afval dat op straat wordt achtergelaten en de vissen in de zee meters of kilometers verderop? We leggen het je meteen uit!

De volgende keer dat je naar het strand gaat, kijk dan eens naar het zand of de kiezels waar je op stapt - zie je niet allemaal sigarettenpeuken, stukjes papier, plastic zakken, zelfs glazen of plastic flessen?

Wist je dat van de 10 van deze afvalstoffen er maar 1 hier is achtergebleven, 1 uit zee komt en de andere 8 ... komen uit de stad?

Het afval dat in de straten van de steden wordt achtergelaten, wordt namelijk geleidelijk in zee geblazen door de wind of zelfs door iemand die er onbedoeld op schiet. Het komt in zee terecht, vervuilt de zee en tast de dieren aan die er leven.

De VN heeft gezegd dat er in 2021 elke minuut 17 ton plastic in de oceanen wordt gedumpt, tussen de 9 en 12 miljoen ton per jaar.

Op dit moment ligt er meer dan 150 miljoen ton plastic in de oceanen en als dit zo doorgaat, zullen ze in 2050 meer plastic dan vis bevatten; 750 miljoen ton. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het 100 tot 400 jaar duurt voordat dit materiaal is verdwenen!

DENK AAN DE GEVOLGEN VOORDAT JE AFVAL OP DE GROND GOOIT!

HARTELIJK DANK!

Hartelijk dank aan de organisaties die aanwezig waren: Movimiento83, Ma'Kai, Espaimar C.N.B. C. N. Bétulo, Plastic Attack Barcelona, Ocean Beer, WWF Spanje, SASBA Badalona, Oceanogami, NoMasColillas Barcelona, Red Paddleco Spanje, Surfrider Europe, Paugaco.

We willen ook graag de studenten van de "Teamwork & Collaboration" klas van de Geneva Business School bedanken, evenals iedereen die dit evenement met ons heeft gedeeld!

DE OPLOSSING: BEWUSTWORDING!