nl Circulair overzicht voor SDG's en klimaatverandering

08-12-2022
We zijn een raadgevend orgaan voor onze klanten.

Clic recycle investeert in de voornaamste acties om de opwarming van de aarde tegen te gaan. We zijn grotendeels geïnspireerd door het IPCC-rapport, dat vijf gebieden aanwijst die de meeste broeikasgassen uitstoten: transport, huisvesting, industrie, energie en landbouw.

We hebben besloten om te werken aan het landbouwgedeelte


Hieronder staan voor elk gebied vier hoofdlijnen waarop het IPCC aanbeveelt dat we actie ondernemen: soberheid, emissievrij, efficiëntie en vastleggen .....

Wij brengen verandering zodat we het allemaal kunnen laten gebeuren.
Leer meer over een radicale, herstellende en regeneratieve zakelijke benadering.


Ontwerpen van circulaire bedrijfsmodellen

Consumenten vragen om duurzamere producten en transparantie over de ecologische voetafdruk. Investeerders en regelgevers eisen dat bedrijven milieu- en sociale verantwoordelijkheid nemen, hun bedrijfsvoering aanpassen en hun impact voortdurend meten en inzichtelijk maken.

Consumentengedrag, technologische vooruitgang en de beschikbaarheid van gegevens zetten bedrijven onder druk om zich aan te passen en opnieuw uit te vinden.

Onze strategieontwerpmethoden, aangepast aan circulaire principes, helpen organisaties om hun kansen in de veranderende wereld te identificeren en behoeften proactief om te zetten in strategische voordelen.

Nieuwe manieren vinden om de duurzaamheidsprestaties van uw bedrijf te verbeteren

Niet duurzaam zijn is niet langer een optie. Maar er zijn meerdere mogelijkheden om milieu- en sociale verantwoordelijkheid te realiseren. Circulaire ontwerpmethoden kunnen niet alleen de beste strategie bepalen. De interdisciplinaire aanpak kan onvoorziene symbioses blootleggen en duurzaam gedrag gedurende de hele levenscyclus ondersteunen en verbeteren.

Innovatie gaat over het aantrekken van talent. 64% van de millennials neemt geen baan aan als hun werkgever geen sterk MVO-beleid heeft, bedrijven die niet duurzaam handelen zullen snel zonder jong talent komen te zitten. Doelgedreven werknemers zullen daarentegen ook hun principes meenemen naar het bedrijf en zijn intrinsiek gemotiveerd om duurzaamheid en prestaties te verbeteren.

De klant centraal stellen verhoogt de loyaliteit, het merkimago en de betrouwbaarheid. Begrijpen wat je klant echt nodig heeft kan niet alleen de tevredenheid verhogen, maar ook de continuïteit: Swapfiets biedt fietsverhuur op basis van service. De klant heeft altijd een werkend product en het bedrijf kan reserveonderdelen van kapotte fietsen bewaren om zijn vloot te onderhouden. Woom, een kinderfietsenmerk, biedt een loyaliteitsprogramma waarbij de nieuwste fiets wordt ingeruild voor de fiets die ze zijn ontgroeid, die ze vervolgens opknappen en doorverkopen.

Door digitale diensten kan de levensstandaard in onvoorziene gebieden worden verhoogd. Een leverancier van groen wagenparkbeheer integreert duurzamere mobiliteitsopties en stimuleert verantwoord rijgedrag om de CO2-uitstoot te verminderen. Als gevolg daarvan had het wagenpark minder onderhoud nodig en schakelden werknemers over op de fiets en het openbaar vervoer, wat hun gezondheid verbeterde en hun stressniveaus verlaagde.