nl -Haar recycling voor schoonheidssalons                      

09-07-2021

Clic Recycle Haar uitdaging. Hergebruik van haar   #circularbeauty #cleanbeauty Eerste haarrecyclingketen in Spanje, Portugal en Nederland vanaf 2020.

We onderzoeken en werken met veel kappers die deel uitmaken van onze gemeenschap en die we trainen op het gebied van SDG's en duurzaamheid.

Nieuwe producten, niets wordt gecreëerd, niets gaat verloren, alles wordt getransformeerd. Geef de planeet een pauze.

Clic recycle leidt je naar een nieuw systeem van duurzame productie en consumptie.

Om de opwarming van de aarde te bestrijden en de ergste gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.

De wereld heeft nog nooit zo'n kolossale opgaaf gedaan. We moeten veranderen. We nemen je mee om de circulaire economie te leren kennen en er samen met ons aan deel te nemen. Een duidelijk idee ontwikkelen van wat het inhoud. U en uw klanten bewust maken van de voordelen van de toepassing ervan is niet eenvoudig, maar gezamenlijk in overleg kunnen we het eenvoudiger en eerlijker maken.

Een programma om de hoeveelheid afval in de leefruimte te verminderen door middel van recycling.

Tegelijkertijd hebben we te maken met een heel serieus milieuprobleem, aangezien honderdduizenden kappers en schoonheidssalons alleen al in Spanje meer dan 7.000.000 miljoen kilo haar per jaar produceren. Hebben we het over het haar dat alle bewoners van deze planeet in één jaar produceren, dan stijgt dat cijfer tot 1.155.000 ton haar.

Daarom is de Haaruitdaging geboren.

WAAROM?

Ook haar vervuilt

Een bijkomend probleem wanneer haar op stortplaatsen vergaat, is dat het de kans op uitspoeling van nitraat naar ondergrondse watervoerende lagen en rivieren vergroot.

Aan de andere kant genereert het verbranden van haar giftige stoffen in de lucht die allergieën veroorzaken bij mensen en het milieu vervuilen (Kohli (2008)).

Het recyclen van haar is daarom goed voor het milieu, omdat het betekent dat haar niet op een stortplaats terechtkomt of, erger nog, op een gegeven moment verbrand wordt.Bij het verbranden van menselijk haar komen extreem giftige dampen vrij, maar helaas wordt dit stelselmatig gedaan.

Menselijk haar is veelzijdig, waterdicht, niet-geleidend, corrosievrij, vuurbestendig, sterk, duurzaam en kan concurreren met producten zoals vezelplaat met gemiddelde dichtheid, glasvezel, polymeren, aluminium.

Beschouw dit verbazingwekkende feit eens: ongeveer 3 kilo menselijk haar bevat 500 gram stikstof, evenveel als 45-90 kg koeienmest.

Hoe kan ik meedoen?

Kappers met het Clic Recycle-keurmerk (zorg voor het milieu) kunnen speciale containers plaatsen. Met het keurmerk dat je van ons krijgt, kun je je bereidheid en deelname aantonen. Uw steentje bij dragen aan de bescherming van het milieu.

U kunt zakken kopen voor recycling, een brochure om uw klanten te informeren over uw inspanningen voor de planeet en om de doelstellingen van duurzame ontwikkeling te bereiken. Wij zijn meer dan een afvalbeheerder, wij zijn uw gemeenschap om samen met ons één doel na te streven, namelijk het schoonmaken van de bodem en onze zeeën en oceanen.

We onderzoeken verschillende manieren om dit organisch afval her te gebruiken: - de bodem te bemesten, - te isoleren, - beton te versterken, - water te ontsmetten van koolwaterstoffen, - of regenwater te filteren of boeren te helpen door deel te nemen aan deze uitdaging.

We hebben jouw hulp nodig om ons ideaal te bereiken.

Hoewel ze tegenwoordig zeggen dat we de opdrachten in een paar klikken moeten uitvoeren, gelooft onze ceo, die 25 jaar pionierstechnologie op het gebied van internet en e-commerce heeft, dat we voor deze opdrachten een belevenis moeten creëren en dat het een persoonlijke behandeling verdient. Daarom reageren we op ieder van jullie met uitleg, zodat jullie onze community kunnen leren waarderen.

Je meld je aan en we sturen je de deelnameformulieren naar je e-mailadres, die je moet invullen en terugsturen..

Om deel te nemen hoef je alleen maar meerderjarig te zijn en onderdeel uit te maken van de kappersbranche, een bedrijf of instelling die de activiteiten van Clic Recycle wilt ondersteunen.

We hebben verschillende pakketten, die zich aanpassen aan de specifieke situatie of betrokkenheid en toewijding die je wilt creëren.

Bedankt voor je steun!

Meld je nu aan en registreer!


WAT WE DOEN ?

Wij zijn de pioniers in Spanje, Portugal en Nederland. Wij zijn de eerste keten van afvalscheiding van kapsalons, een sociaal geëngageerd bedrijf dat zijn leden helpt om hun impact op de planeet te verminderen en te investeren in lokale samenlevingen.

We hebben verschillende methoden om deze 60% van het kappersafval om te zetten in grondstoffen.

Aangezien we van de Atlantische Oceaan en van de Middellandse Zee houden. Hebben we ons tot taak gesteld, deze gezond te maken door middel van een aantal uitdagingen.

Wij zijn experts in afvalbeheer en de strijd tegen klimaatverandering.

We doen onderzoek naar nieuwe materialen en creëren innovatieve producten.

Het uitvoeren van onze uitdagingen leidt niet tot veel verwarring..

Hoe werkt het?

1- Word lid van de Haaruitdaging, op basis van het pakket dat het beste bij jouw kapsalon past.

2- Ontvang uw recyclingkit

3- We trainen je team zodat ze duurzaamheidsexperts worden en op hun beurt het bewustzijn onder je klanten vergroten.

4- We informeren je klanten, zodat je inspanningen zichtbaar zijn en onder de aandacht worden gebracht.

5 - Beloningen! Hoe meer je impact hebt, hoe meer we je zichtbaarheid geven en hoe meer je onze circulaire economie binnenstroomt met behulp van nieuwe bedrijfsmodellen en rendement voor de planeet en de gemeenschap.