nl-POSIDONIA GREEN FESTIVAL

03-03-2022

Clic Recycle is vereerd om deel te nemen aan het Posidonia Green festival.

Het festival begon met twee dagen van conferenties, films en een fototentoonstelling;

Op de eerste dag van het festival zagen we een documentaire die een MUST SEE is : "FREIGHTENED- The real price of shipping", een gedurfd onderzoek dat een sleutelindustrie onthult in de economie, het milieu en het model van onze beschaving.

Tweede dag van het festival in het ICM Barcelona met de wetenschapper Santiago Giralt, die ons anekdotes en wetenschap achter de tentoonstelling "Una Mirada Polar"❄. vertelde;

Weet jij echt hoe de polen❄ zijn? De fototentoonstelling "A Polar Look" nodigt ons uit om deze belangrijke en onherbergzame gebieden van onze planeet te leren kennen. Aan de hand van verschillende foto's kun je de schoonheid van de polen bewonderen, maar ook hun huidige staat als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen. Het behoud en de studie van de polen zijn van vitaal belang voor de gezondheid van de aarde🌍💚. Kom en bezoek de tentoonstelling met ons op het ICM! Hier zijn enkele foto's.


Daarna was er ruimte voor reflectie in het project "La Mujer y La Mar" waarin verschillende verhalen werden gedeeld van vrouwen die de zee beleven door wetenschap, sport, vissen en passie.
Tot slot was er een filmsessie met de documentaire "Mujeres de la mar/Sea women", die zich richt op de geschiedenis van vrouwen in de visserij in Cantabrië🌊.

De andere dagen bestonden uit activiteiten in het Civic Centre van La Sedeta, de tentoonstelling "El Coral Sonoro" en de EcoMarket. Het begon met de eerste workshop van de dag om instrumenten te bouwen: Het Reusonisch Orkest🎸. Het werd gevolgd door twee andere workshops: "Plastics en microplastics" en "Clic Recycle" over milieu-educatie met veel creativiteit😮. We laten jullie hieronder achter na de uitleg aan de kleintjes over de klimaatverandering zoals ze die verbeelden met kunst en afval.

Er was ook ruimte voor reflectie met de workshop diepe ecologie met Deniel Terrón en de dialoog met Carlo Padrissa in "LA FURA DELS BAUS TUSSEN KUNST EN WETENSCHAP";

Het waren dagen vol van elkaar weerzien en het kwam allemaal tot een einde met aan de andere kant de ontmoeting met de schrijfster en activiste Bárbara Vega en haar boek "7 años en 7 mares"🌍....

de Clic Recycle workshops over klimaatverandering:

De vis die plastic eet van gerecycleerd materiaal en een metaforische definitie, de papieren pinguïn. De neushoorn gemaakt van gerecyclede slippers en Pascal de kameleon die van kleur verandert door vervuiling een universiteitsproject (wiskunde _tech_kunst en wetenschappen) Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya, Elisava & Fab Lab Barcelona.

Aan de hand van dit in kunstwerken omgezet afval zullen we de problemen van de klimaatverandering en de stressvolle relatie van water met de oceanen uitleggen. We eindigen met een werk waarbij we jullie creativiteit de vrije loop laten! Een bewustmakingsworkshop waar het belangrijkste wapen onze verbeelding is en kunst onze bondgenoot! Met kleine dingen maken we allemaal deel uit van de verandering! Deze keer gebruiken we kunst om mensen bewust te maken! ODS 12 als het verticale hoofddoel van de actie! Voor de liefde voor het blauw! Oceanen, zeeën en rivieren ... laat kunst ons erheen brengen!

Hier zijn de foto's die we hebben van de kringloopworkshop.