nl -Materialen en Clic Recycle Nederland

08-05-2022

Clic recycle is aanwezig in 3 landen Spanje, Portugal en Nederland.

In Nederland is het de pionier in het veranderen van afvalgewoonten.

Plastic heeft, als het niet gerecycled wordt, een bijna oneindige levensduur: het duurt 100 tot 1000 jaar voordat het afgebroken is. Bovendien, hoewel de kosten van voedsel blijven stijgen, wordt een groot percentage van het voedsel niet geconsumeerd omdat het bederft. En als klap op de vuurpijl schat de Wereldgezondheidsorganisatie dat door voedsel overgedragen ziekten als gevolg van microbiële besmetting wereldwijd zo'n 420.000 doden per jaar veroorzaken.De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat door voedsel overgedragen ziekten als gevolg van microbiële besmetting wereldwijd zo'n 420.000 doden per jaar veroorzaken.

Tot 40% van alle plastic verpakkingen die wereldwijd worden geproduceerd zijn plastic voor eenmalig gebruik, waardoor dit kortstondige materiaal een constante bedreiging vormt voor de gezondheid van onze aquatische ecosystemen. De Ellen Macarthur Foundation schat dat als we er niets aan doen, het gewicht van het plastic afval in de wereld in 2050 groter zal zijn dan dat van alle vissen.

Daarom werken we met materialen van keramiek, koffie, natuurlijke vezels of voedselafval.

We hadden het geluk om samen met een aantal collega's van Agro deel te nemen aan een training over het werken met materialen. Hier zijn wat foto's.